середа, 8 жовтня 2014 р.

Особлива гостя


7 жовтня 2014 року. Цей день я запамятаю мабуть на усе життя. Сьогодні я мала змогу духовно доторкнутися до високої педагогіки, безпосередньо поспілкуватися з академіком Національної академії педагогічних наук, доктором, професором, заслуженим діячем науки і техніки України, Ольгою Василівною Сухомлинською - донькою українського педагога з світовим іменем Василя Олександровича Сухомлинського.
На скільки це високоосвічена, мудра і, разом з тим, доступна у спілкуванні, світла людина!

Неймовірно цікавими були її зустрічі з гімназистами. Вона легко йшла на контакт, відповідала на дитячі, наперед не заготовані, запитання. А ще цікавішим було спілкування у вчительському колі. Пані Ольга, будучи академіком, не є відірваною від реалій шкільного сьогодення, розуміє і поділяє усі тривоги як гімназій для обдарованих дітей, так і малокомплектних сільських шкіл.
Двадцять років тому Ольга Василівна уже була у нашій гімназії, коли у грудні 1994 тут проводились Перші Всеукраїнські педагогічні Сухомлинівські читання. І зараз вона відгукнулася на наше запрошення приїхати до Луцька, до нашої гімназії, яка від 1 вересня 2014 року носить ім'я її славетного батька - Василя Олександровича Сухомлинського.
Щиро вірю, що ця зустріч не остання, адже дирекція гімназії висловила сподівання на те, що наступного року Всеукраїнські педагогічні Сухомлинівські читання знову пройдать у Луцьку.

Немає коментарів:

Дописати коментар