четвер, 21 квітня 2016 р.

Про зустріч з альпіністом 20.04.16р.

На зустріч із учнями паралелі 2-х класів завітав Андрій Віталійович Єрко. За трудовою книжкою він керівник КЗ "Міський центр туризму, спорту і краєзнавства учнівської молоді Луцької міської ради". А за покликанням та способом життя - альпініст.
Маючи серед друзів таких же закоханих у гори як і він сам, Андрій Єрко підкорив уже чимало гірських вершин.
Як дізналися учні, Андрій Єрко навчався у нашій гімназії до 8-го класу і саме один із наших вчителів фізкультури (який, до речі, і зараз у нас працює) вперше повів його в українські Карпати, коли він був як раз такого віку, як наші учні. З того часу він не уявляє себе без спорту, зокрема спортивного орієнтування, та без планування нових сходжень.
Наш гість разом із своїми друзями взяв за мету підкорити найвищі вершини якомога більшої кількості країн.
І ось у січні-березні цього року вони мали найтривалішу мандрівку - 37 днів, за час якої підкорили найвищу вершину Аргентини, вона ж найвища точка Південної Америки, вона ж найвища гора обох Америк, вона ж найвища вершина Південної півкулі. Це гора Аконкагуа - 6962 м. над рівнем моря. А заразом і найвищий вулкан Охос-дель-Садо (до того ж діючий - останнє виверження було 17 років тому). Його висота 6891 м., розташований у Чилі.
Наш гість чимало уже розповідав у різних виданнях та на зустрічах про свій колосальний похід. Ось посилання, за якими можна почитати ще, а також побачити фото з мандрівки:
А далі наші фото із зустрічі.

Немає коментарів:

Дописати коментар