понеділок, 7 вересня 2015 р.

Обов'язки чергових

Зверніть увагу на наголос у цьому слові!
Чергуємо удвох з тим, з ким сидимо за однією партою. Якщо "однопартника" немає - пропускаємо чергування, допоки буде в школі. Якщо хтось має бажання допомогти - ласкаво прошу! Але чергування зараховується тим двом, чия була черга.
  1. Їдальня: На перерві між 2 і 3 уроком беремо фартушки і серветки в каб. №38. За 15 хвилин до завершення 3-го уроку йдемо у їдальню з фартушками, серветками, талончиком (виписує Іра Коменда). На розгорнуту серветку кладемо прибори. Накриваємо на столи, по 6 порцій на кожен (якщо всі присутні, то на 1 з столів - 7 порцій), опускаємо лавки. Кожен свою тарілку, чашку самостійно відносить на стіл для брудного посуду. По завершенню обіду - прибираємо, витираємо столи ганчіркою та підіймаємо лавки. На наступній пеперві кладемо фартушки на місце.
  2. Перерви: На кожній перерві слідкуємо за провітрюванням кабінетів, перевіряємо наявність крейди, витираємо дошку ДО і ПІСЛЯ уроку, і під час уроку, якщо про це скаже вчитель-предметник, виконуємо інші доручення вчителів.
  3. Після уроків: Прибираємо у 38-у кабінеті. Миємо дошку і ганчірку до дошки. Замітаємо УВЕСЬ клас. Миємо під дошкою, а за потреби увесь клас. Поливаємо вазони (понеділок - середа - п'ятниця). Вирівнюємо парти і стільці. За потреби, витираємо пил. Виконуємо інші доручення класного керівника чи педагога, який працює у кабінеті.

Немає коментарів:

Дописати коментар