неділя, 22 березня 2015 р.

Наша стіннівка до Всесвітнього дня водних ресурсів

"Коли ви опускаєте руку у річку ви доторкаєтеся до минулого для тих, хто вище за течією, і до майбутнього для тих, хто живе нижче". Леонардо да Вінчі
Висловлюю подяку за виготовлення стіннівки мамі Ніколайчук Надії Петрівні.
Всесвітній день води був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН і вперше пройшов 22 березня 1993 року. З тих пір ця подія щорічно відзначається 22 березня. Головна мета започаткування Дня води – проведення активного інформування серед широких верств населення та привернення уваги громадськості і політиків до проблем води.

Вода є однією з найважливіших складових життя людини та всього живого на землі. Наявність достатньої кількості водних ресурсів обумовлює стабільний розвиток суспільства, при цьому залежність суспільства від водних ресурсів  не зменшується, а весь час зростає, підвищуються вимоги до якості води. Сьогодні, як ніколи раніше, людство усвідомлює обмеженість та вразливість водних ресурсів.
Ми не можемо робити вигляд, що проблема «в іншому місці». Вже сьогодні кожен з нас може зробити крок на користь збереження водних ресурсів нашої планети.
За висновками експертів ООН, понад 20% населення Землі відчуває нестачу води, придатної  для пиття та зрошування посівів.
Здоров'я генофонду будь-якої нації залежить від екології зокрема водних ресурсів як ключового фактору, тож наше завдання зберегти чисту воду наступних поколінь.
Висновок один – або людина зменшить кількість забруднень, які скидає у воду, або забруднення зменшать кількість людей.

Немає коментарів:

Дописати коментар