неділя, 3 жовтня 2021 р.

#класний_проєкт "Сухомлинський очима дітей"

Кожен вихованець гімназії імені Василя Сухомлинського знає, на чию честь названо наш освітній заклад. Життєвий шлях Великого Педагога, його ідеї та творчий доробок, які є актуальними і сьогодні, надихають учителів України та за її межами ось уже не одне десятиліття. І надзвичайно важливо показати учням багатогранність особистості Василя Сухомлинського та сучасне прочитання  його творів.

Тож учням 1(5)-Г було запропоновано виконати цікавий мініпроєкт під час відзначення Сухомлинівських днів. Саме така форма заходу сприяла тому, аби гімназисти якнайкраще відкрили для себе нові факти з життя педагога та письменника, а також актуальність його ідей сьогодні.

Напередодні Дня вчителя гімназисти 1(5 )-Г завітали до своїх перших учителів: Папіж С.В., Панасюк І.О., Дмитрук В.А., Семенюк О.М., а також до їхніх нових вихованців - учнів 1-х класів початкової школи. Класоводи були раді побачитися зі своїми випускниками та представили їх першокласникам. Гімназисти розповіли діткам першого класу біографію Василя Сухомлинського у супроводі презентації зі світлинами. А потім підсумували розповідь, провівши тестування "НаУрок" за представленим матеріалом.

Учні залюбки переглянули мультфільми «Фіалка і бджілка», «Пихата жаба», «Де ночує водяна лілея» та «Найгарніша мама»  за оповіданнями Сухомлинського (автор - Каліш Н.М.). Гімназисти інсценізували два оповідання «Квітка сонця» і «Як бджола стала золота». Класоводи обговорили з учнями ці твори, разом прочитали оповідання «Де беруться срібні павутинки», замінивши словами  ілюстрації, що позначали певні предмети і явища. На завершення першокласники намалювали на листівках ілюстрації до оповідань Василя Сухомлинського.

Фото з уроку у 1-А (Папіж С.В.)

Фото з уроку у 1-Б (Панасюк І.О.)

Фото з уроку у 1-В (Дмитрук В.А.)

Фото з уроку у 1-Г (Семенюк О.М.)

Немає коментарів:

Дописати коментар