вівторок, 12 листопада 2019 р.

Правила гри Mind Game

Витяг з правил гри. Беремо тільки основне, що стосується нашого гімназійного формату. Повний текст тут

Що таке Mind Game?!
Mind Game – наймасштабніша інтелектуально-розважальна гра на Західній Україні, яка проходить в режимі чемпіонату; цікава та пізнавальна розвага, що відбувається у жанрі Pub Quiz. Що таке Pub Quiz? Це - від англійських слів Pub (паб, кожному зрозуміло) і Quiz (вікторина).

Всі ми полюбляємо проводити час в компанії друзів, веселитись та спілкуватись. Пропонуємо Вам провести час приємно та корисно, пограти у веселу інтелектуально-розважальну гру, яка складається з цікавих запитань різноманітного характеру з усіх можливих галузей знань.
Питань на енциклопедичні знання у нас немає. Більшість питань беруться логікою, кмітливістю, здогадкою і т.п., що у свою чергу дозволить Вам розширити власний світогляд, дізнатись щось нове та актуальне, розвинути свої розумові здібності та від душі повеселитись з друзями. Позитивна атмосфера є запорукою нашої гри, у якій всі рівні, незалежно від знань та можливостей.
Хто бере участь в наших іграх?!
Наші учасники - прогресивні, розумні, сучасні люди, в тому числі і зіркові гості, які знають, що таке приємний відпочинок з користю. В нас не існує вікових обмежень чи соціальних статусів, кожен гравець для нас цінний і унікальний, незалежно чи ви школяр, чи топ-керівник, чи зірка шоу-бізу (наші вчителі).
Як зібрати свою команду?!
Прийняти участь в Mind Game може кожен охочий. Для цього необхідно зібрати від 4 до 10 друзів та знайомих, придумати назву своїй команді (креативність вітається), обрати капітана вашої команди та подати заявку на участь у грі. В день гри дружно відвідати наш захід. Звертаємо вашу увагу, що капітан вашої команди, при потребі, буде представляти ваші командні інтереси та брати участь у батлах.
Отже, підсумуємо:
Кількість учасників в команді - 4-10 чоловік. Максимальна кількість учасників - 10.
Як зареєструвати команду для участі в грі?!
Заповнити і відправити форму реєстрації для участі у грі. Буде розроблено незабаром ;)
З чого складається гра?!
Будь-яка гра Mind Game складається з 9 турів по 6-8 запитань в кожному. Після 5 туру передбачена перерва на 10-15 хв, щоб організатори мали змогу порахувати проміжні бали, а команди поспілкуватись між собою та поділитись враженнями. Всі тури різноманітні, кожен має свою окрему тематику або специфіку. Питання як прості, так і середньої складності, на загальні знання, які будуть цікавими гравцям будь-якого віку. Гравці мають змогу приємно відпочити, отримавши позитивні емоції, навчитись злагоджено працювати в команді та прислухатись один до одного, а також відчути дух суперництва і проявити себе. За кожну правильну відповідь команда отримає 1 чи 2 бали (в залежності від туру). Максимальна кількість балів, яку можна отримати протягом однієї гри – 80. Питання кожного туру зачитує професійний ведучий (ха, у нас це класний керівник) і відбувається демонстрація на великому екрані з інтервалом в 30 сек між ними. Ми оголошуємо правильні відповіді, підраховуємо бали. В кінці гри відбувається нагородження трійки лідерів даної гри (можливо, ми - тільки переможців, побачимо).
Гра розрахована в середньому на 2,5-3 год (у нас швидше, десь 1,5-2 год.).
Під час гри командам категорично забороняється користуватись будь-якими ґаджетами для виходу в інтернет та додатковими «шпаргалками» у вигляді роздрукованих карт, грошових одиниць, блокнотів із готовою інформацією та таке інше. Наші гравці – чесні і порядні, не тільки перед командами суперників, але в першу чергу перед собою.
Опис гри:
1-й тур «Правда/Неправда» 8 запитань вартістю в 1 бал за кожну вірну відповідь. Командам задається якесь коротке запитання або твердження, на яке вони повинні відповісти, правдиве воно чи ні.
2-й тур «Знали б тему...» 6 запитань вартістю в 1 бал за кожну вірну відповідь, які об’єднані однією спільною темою. Ціль команди не лишень розгадати відповіді на дані запитання, але і об’єднати всі відповіді в одну тему та записати її, за що вони отримають додатково 2 бали, якщо тему розгадають вірно. Даний тур може бути змінений в залежності від сезону гри.
3-й та 6-й тури «Ерудит» 6 текстових запитань вартістю в 2 бали за кожну вірну відповідь.
4-й тур «Мелотур» 6 аудіо запитань, зазвичай на одну спільну тему, вартістю в 1 бал за кожну вірну відповідь.
5-й тур «Відеотур» 6 відео запитань, до кожного з яких є своє окреме запитання, вартістю в 1 бал за кожну вірну відповідь. Інколи даний тур може мати одну спільну тематику.
7-й тур «Фототур» 6 різноманітних фото запитань вартістю в 1 бал за кожну вірну відповідь.
8-й тур «Сюрприз», тема якого щогри інша і до самого туру залишається гравцям невідомою. Складається з 6 запитань вартістю в 1 бал за кожну вірну відповідь.
9-й тур «Мікс» із 8 запитань по одному з кожного попереднього туру, вартістю в 2 бал за кожну вірну відповідь.
Спірні ситуації щодо питань на грі.
В першу чергу наш проект створювався, як «Місце, де друзі можуть весело та корисно провести спільний час»! Просимо не забувати про це!) Звісно, якщо у будь-якій грі є азарт і здорова конкуренція, то відповідно у гравців інколи можуть виникати якісь спірні ситуації, щодо запитань на грі. Оскільки ми всі люди і питання пишуть теж люди, а не помиляється тільки той, хто нічого не робить, то будь-яке не зрозуміле вам питання чи певну відповідь вашої команди на те чи інше питання ви можете ввічливо уточнити у організаторів на місці. Якщо буде така необхідність, ми розглянемо вашу апеляцію і приймемо вірне рішення стосовно неї. Якщо ж під впливом тих чи інших емоцій хтось із гравців дозволить собі виясняти якесь питання не коректно, підвищуючи голос чи ображаючи когось із команди організаторів, то в такому випадку організатори, на свій розсуд, можуть зробити зауваження / поставити команді НУЛЬ за тур в цілому / дискваліфікувати команду або окремих її гравців з гри, або прийняте інше запобіжне рішення, яке вважатимуть вірним по відношенню до такої ситуації. Це ж правило стосується і використання будь-яких ґаджетів під час гри. Давайте будемо взаємно ввічливі, чесні та культурні по відношенню один до одного.

Немає коментарів:

Дописати коментар