четвер, 14 листопада 2019 р.

Перегляд історичної вистави "Ковчег часу"

Вистава від юних акторів творчої студії Наталії Журавльової, створена за повістю польського письменника Марціна Щегельського "Ковчег часу", розповідає юним глядачам про справжню війну, про Голокост, про те, як люди страждали, виживали, гинули.
Провідну думку твору - доля дівчинки - єврейки Гелі, інших євреїв, які живуть в гетто під час Другої Світової війни режисерка-постановниця Анастасія Казмірчук вдало втілила у своїй виставі.
Глядачі поринули у світ чудової єдності режисерського задуму, майстерності юних акторів і незвичайної атмосфери спектаклю. Війна, гетто, страх, голод, страждання...
Особливо вразила гра акторки Аліси Любежаніної, яка зіграла роль Гелі (до речі, у повісті М.Щегельського - це хлопчик). На нашу думку, це дуже цікаве рішення режисерки. Геля, завдяки брату - скрипалю та допомозі інших людей, здійснила свою "велику подорож", хоча і не у часі.
Цікаві декорації, грим, костюми, жовті знаки - зірки... сприяли відтворенню історичної атмосфери, тому що були підібрані зі знанням справи.
М.Щегельський в одному з інтерв`ю сказав: "Я хотів, щоб після прочитання книги, діти ставили запитання своїм батькам і вчителям".

Немає коментарів:

Дописати коментар