середа, 2 жовтня 2019 р.

Профорієнтаційна екскурсія на ПрАТ "Едельвіка"

Впродовж останніх років вишиванка користується підвищеним попитом не тільки на теренах України, а й далеко за її межами. Вона навіть увійшла в топ-10 найпопулярніших речей.
З давніх часів вишиванка вважається уособленням творчості та натхнення українського народу. Є оберегом, символом любові та вірності, чистоти та духовності. З прадавніх часів вишиванка зазнала суттєвих змін у дизайні. Вона увібрала в себе сучасні мождні тенденції, які зробили її такою популярною сьогодні. Зміни стосуються не лише тканини, орнаменту, кольору чи фасону, а також призначення, використання та поєднання з іншими предметами гардеробу. Попри шалену популярність вишиванки, мало хто знайомий з особливостями промислового виробництва та пошиття глибоко символічного одягу для українців, що є культурною иа духовною спадщиною всієї нації.
Сьогодні учні 6(10)-Б класу привідкрили для себе завісу та познайомилися з усіма процесами через які проходить вишиванка до того моменту як покупець отримує омріяну та унікальну річ, яка приноситиме задоволення та захищатиме від усього злого.
Сакральне наповнення орнаментів є енергетично потужним і містить в собі символи здоров'я, довголіття, любові та достатку.
Особливість та унікальність бренду "Едельвіка" полягає у тому, що процес розпочинається з виготовлення тканини й закінчується пошиттям готового одягу. Творчим осередком на виробництві є експериментальний цех, де у креативному тандемі художників, дизайнерів та конструкторів створюються моделі одягу для майбутніх колекцій. Можливості виробництва дають змогу для творчої реалізації креативної молоді. Творча група має у власному розпорядженні фотостудію, де відбувається зйомка усіх колекцій. Це дає змогу детально роздивитися з усіх боків обрану річ у інтернет-магазині, вподобати та придбати її собі або ж у подарунок.
Ми бачили сьогодні прядильну машину, яка із високоякісної пряжі виготовляє основу для тканини. Вона передається в ткацький цех, де з'являється неоздоблена тканина. Сущильно-розтиральна машина, на ній тканина проходить фінальне оздоблення. Тут вона термостабілізується, просушується, відбілюється і т.д. Далі тканина переміщається у так звані джигери, де відбувається фарбування. У розкрійному цеху, згідно з розрахунками конструкторів, настилається шарами на розкрійні столи. На верхній шар настилу накладаються роздруковані лекала, і по них викроюють деталі, застосовуючи пересувні та стаціонарні розкрійні ножі чи автоматизовані розкрійні комплекси. Викроєні деталі передаються у швейний цех. У вишивальному цеху машини на 6 і 12 вишивальних головок здійснюють процес вишивання, імітуючи хрестик, гладь та інші техніки. У швейному цеху деталі зшиваються у готовий виріб. Готові вироби проходять контроль якості, де ретельно перевіряється якість пошиття та відсутність будь-яких дефектів. Тільки потім вироби передаються на пакування та склад, а потім у магазини у Луцьку та шоу-рум у Києві.
Чудове виробництво у рідному місті. Робоче місце, що здатне забезпечити гарною заробітною платою та реалізувати особисті творчі, конструкторські та виробничі плани.

Немає коментарів:

Дописати коментар