пʼятниця, 21 вересня 2018 р.

Прогулянка катером по р.Стир в межах Луцька

На День незалежності у цьому році відновив свою роботу річковий порт Луцька. Колись, до кінця 70-х років минулого століття, Стир був судноплавним і мав човни, баржі, кораблики та кілька причалів. З різних причин цей вид транспорту та розваг занепав.
Торік цій темі було присвячене краєзнавче дослідження нашої Тетяни Приймаченко. Ось кілька фото тих часів:
Впродовж останніх декількох років дно і береги Стиру розчищали від "топляків" - впалих і затоплених дерев, оброслих річковою флорою; від сміття і наслідків людської безгосподарності. І от для прогулянкових екскурсій запрацював новозбудований катер Аріадна, який отримав ліцензію на перевезення пасажирів.
От і ми вирішили оглянути Луцьк з води, відкрити для себе рідне місто з іншого ракурсу.
Професійна команда капітанів, які працювали в парі - Тімура і Сергія, а також загадки і лайф-хаки від останнього та запальна музика, перетворили цей останній по-літньому сонячний день на справжнє задоволення.
Що видно з катера? Та насправді мало чого... Стирову вежу Луцького замку, будинок скульптора Миколи Голованя, трошки Волинської духовної семінарії, парк, пляж, кущі, дерева, рибалок, тих, хто ловлять останні промені сонця для засмаги, купальщиків, мости, людей, що привітно нам махали з берега, кілька диких, хоч і міських, качок, острів Флінта.
Далі великий фотозвіт :)


Немає коментарів:

Дописати коментар