вівторок, 13 жовтня 2015 р.

Виховна година до Дня захисника України

13 жовтня напередодні Дня захисника України, на виховну годину ми запросили випускницю нашої гімназії, кандидата історичних наук, журналістку, співробітницю Інституту національної пам'яті Ларису Василівну Бондарук.
Пані Леся у доступній формі пояснила дітям історичні передумови святкування Дня захисника України саме 14 жовтня. Адже у день Покрови Пресвятої Богородиці своє свято мали ще українські козаки, а потім воїни УПА.
Цікавим було продовження нашого заняття. Учні об'єдналися у три групи і виконували спільну роботу над плакатам, кожен з яких мав містити гасло, символ і побажання українцям від трьох груп захисників української державності - від українського козацтва, від воїнів української повстанської армії та від сучасних воїнів АТО.

Учні дуже гарно справилися із поставленим завданням. Пані Леся високо оцінила майстерність гімназистів у виготовленні плакатів, їх художнє оформлення. Плакати обіцяла передати або фоду Волинського краєзнавчого музею, де того ж дня відкрилася виставка "Українська армія - захисник свого народу!", або до фонду Інституту національної пам'яті у Києві.

Немає коментарів:

Дописати коментар