субота, 24 жовтня 2015 р.

Про догляд за волоссям

Наш майстер із зачісок, яка приходила на виховну до дівчат у вівторок, залишила нам деякі рекомендації. Тож поради від перукаря Катерини:
За волоссям дитини і підлітка слід ретельно доглядати, інакше воно почне випадати і розшаровуватися, що негативне вплине на його ріст у подальшому. Також велике значення має спадковість.
У дітей та підлітків шкіра голови більш чутлива, ніж у дорослих, тому мити її потрібно не рідше, ніж раз на два дні. При виборі шампуню слід надавати перевагу м'яким засобам для миття голови з натуральним РН, що не подразнюють шкіру.
Не потрібно мити волосся дуже гарячою водою: вона його пересушує та робить ламким.
Не можна мити голову милом. З'єднуючись із солями води та секретом сальних залоз, мило утворює нерозчинні часточки, що залишаються на шкірі. До того ж використання мила посилює виділення секрету сальних залоз, спричиняє порушення дихання та кровообігу у волосяній частині голови.
Після миття волосся дитини корисно ополіскувати підкисленими рідинами. Наприклад, у 0,5л. теплої кип'яченої води розвести 2 столові ложки яблучного оцту або лимонного соку, або слабкого розчину лимонної кислоти. Кисле середовище, яке утворюється на шкірі голови після такого ополіскування, заважає розвиватися мікробам та створює сприятливі умови для швидкого росту волосся.
Ополіскування відварами ромашки, липи, кореня аїру, шавлії, евкаліпту, кропиви робить волосся об'ємнішим та блискучим, крім того, ромашка надає волоссю яскравого золотистого відтінку.
Не потрібно розчісувати мокре волосся.
Необхідно ретельно висушувати волосся перед сном. Не можна лягати спати з мокрим волоссям, оскільки це може призвести до отиту (запалення вуха) чи запалення трійчастого нерва.
Варто зауважити, що використання фена дитяче волосся пересушує.
Не рекомендується плести тугі косички чи туго стягувати волосся у хвіст. Такі зачіски можуть спровокувати появу залисин чи витончення волосся.
При потраплянні на волосся фарби, клею, пластиліну, жувальної гумки, слід видалити їх за допомогою гребінця та рослинної олії.
Вибір гребінця. Важливо правильно обрати гребінець. Масаж голови підчас причісування волосся стимулює його ріст, посилює кровообіг, поліпшує зовнішній вигляд. Гребінець слід обрати залежно від густини волосся. Якщо воно рідше, то густішим має бути гребінець. Для догляду за коротким волоссям достатньо масажної щітки та гребінця з частими й тупими зубцями. Дерев'яний гребінець ліпший за пластмасовий. Для розчісування довгого волосся протягом дня рекомендується використовувати волосяну щітку з натуральним ворсом. Вона не пошкоджує і не рве волосся, а охайно його пригладжує.

Немає коментарів:

Дописати коментар