вівторок, 4 листопада 2014 р.

Екскурсія на Меморіал слави

 Сьогодні з класом ми побували з екскурсією на Меморіалі слави. Дуже пощастило з погодою, ми застали мабуть один із останніх погожих днів.
Екскурсовод Валентина Володимирівна з краєзнавчого музею, дуже цікаво і в доступній формі розповіла про історію заснування Меморіалу, який був відкритий у 1977 році і має площу 7,5 га. Згадала також про те, що на цьому місці ще за часів Польщі було кладовище. Розповіла про кожну скульптурну групу, пам'ятник чи знак, про події, задля пам'яті про які вони встановлені.
Біля найновішого поховання - героя Небесної сотні Василя Мойсея - гімназисти прочитали зворушливі вірші. Висловлюю подяку: Косинському Володимиру, Куруці Андрію, Веремчуку Володимиру, Симку Андрію, Шевчуку Луці, Острашевському Тарасу, Ніколайчуку Іллі, Пайцуну Арсену, Пастушку Вадиму Єрмолаєву Денису. А також за супровід класу, мамам Піменовій (Пайцун) Ользі Олександрівні та Ніколайчук Надії Петрівні.
На жаль, мій фотоапарат дуже невчасно надумав розрядитись, тому тільки кілька перших фото. Далі мама Ніколайчук Надія Петрівна фотографувала на телефон, більше фото на сторінці "Екскурсії та свята".
Щодо вартості сьогоднішньої екскурсії: проїзд у тролейбусі дитячий квиток 0,6+0,6 грн. та за екскурсію вийшло по 1 грн. з дитини, екскурсійна путівка додається.

P.S. Я була щиро здивована тим, що виявляється багато хто з дітей ніколи не був на Меморіалі слави, не знав, де він знаходиться, яким подіям він присвячений, навіть слово "меморіал" не могли вимовити. Шановні батьки, Ваші діти уже не такі й маленькі, з ними потрібно говорити уже й на серйозні теми, брати їх з собою на міські заходи.

Немає коментарів:

Дописати коментар