неділя, 17 січня 2016 р.

Екватор!!!

Знаєте, що таке екватор?
Вікіпедія вам розкаже, що екватор - це уявне коло, проведене на поверхні Землі, на рівній відстані від обох географічних полюсів. Географічний екватор - лінія перетину земної кулі з площиною, що проходить через центр Землі, перпендикулярно до її осі обертання. Екватор розділяє планету на північну і південну півкулі. І таке інше...
Але я не про це.
Я тут підрахувала, що у нас зараз учнівський екватор.
Буває таке свято у студентів - екватор - це коли відучились половину терміну навчання. Якщо весь проміжок часу, відведений на здобуття вищої освіти це зазвичай 5 років, то "екватор" - це коли відучився 2,5 роки і здав 5 із 10 сесій.
Так і у нас. Якщо весь час навчання у гімназії з 1 класу початкової школи до 7 класу гімназії - це 11 років, то як раз зараз маємо "екватор" - середину тривалості навчання!
Уявляєте?! Це такі вже великі наші діти! Це вже стільки пройдено, вивчено, подолано! Насправді, найважче вже позаду: вже усі вміють читати, писати, і до того ж кількома мовами. Всі вміють проводити необхідні для життя підрахунки. Володіють уявленнями і деякими навиками з різних видів мистецтва. Знають зараз у свої 11-12 років чи не більше, ніж їхні прадіди-прапрадіди за все життя. Загалом, можна жити :) 
Але скільки ще всього цікавого попереду!
Це якби ти добре вивчив свою квартиру, двір, ну, може, вулицю. Але перед тобою ще увесь світ! І ти насправді ще все-все можеш змінити у своєму житті. І стати насправді тим, ким тільки захочеш, замрієш, ну і попрацюєш в напрямку здійснення цієї мрії. 
Мрійте! Будьте сміливими! У вас все вийде!

Немає коментарів:

Дописати коментар